Bezoek molen en parkeren

De molen zelf, de plek waar graan wordt gemalen, is alleen toegankelijk voor publiek op de laatste zaterdag van de maand tussen 11.00 en 16.00 uur als de stichting (SEMA) aanwezig is voor rondleidingen. Normaliter dus elke laatste zaterdag van de maand (behalve december). Ook tijdens Nationale molendag (alleen de zaterdag) en Open Monumentendag. Kijk hiervoor ook even op hun site alvorens u hierheen afreist: www.molenaeolus.nl

Op andere dagen is het als bezoeker of groep, zonder afspraak te hebben gemaakt met de stichting, niet mogelijk om de molen te bezoeken. De molen is uiteraard een mooi en ambachtelijk werktuig, maar er staan luiken open op de zolders en er wordt gewerkt. Er is dan geen begeleiding en kan het gevaarlijk zijn.

In geval u wilt informeren naar de mogelijkheden om foto’s te maken in verband met bijvoorbeeld een bruiloft, neemt u dan contact op met de stichting via voorzitter@molenaeolus.nl

Tenslotte: als u (vrijwillig) molenaar bent op een andere molen begrijpen we dat u graag de molen wilt zien als u in de buurt bent. Dat kan hier helaas niet zonder afspraak. Uitjes worden normaliter gepland en er kan vooraf even worden gebeld. Zonder afspraak is er helaas geen toegang.

Parkeren bij bezoek molen:

Het parkeerterrein voor de molenwinkel is uitsluitend bedoeld voor kort parkerende klanten van de molenwinkel. Bezoekers voor specifiek de molen tijdens de open dagen kunnen (gratis) parkeren aan het Emaus.

Ander gebruik is niet toegestaan.

Winkelwagen
Scroll naar boven