Borrelbrood

with Geen reacties

Naar bestellen >>

Met de borrelmix van Aeolus zet u in een handomdraai een lekker broodje op tafel voor bij een lekker biertje, wijntje of borrel. Een borrelbroodje, kaasplankje en wat lekkere smeersels en genieten maar!

Het deeg hoeft niet te rijzen. Alleen goed mengen, kort kneden tot een soepel deeg en bakken maar. Het borrelbrood kunt u bakken in een bakblik of u kneed het in de gewenste vorm en legt het deeg op de bakplaat. Als het een brood aan één stuk is, dan is de baktijd ongeveer 30 minuten bij 200 graden hetelucht. Als er kleinere stukjes van worden gemaakt is de baktijd korter, afhankelijk van de grootte en dikte. Even in de smiezen houden dus als het in de oven ligt.

Borrelbrood, een borrelmix voor een snel lekker broodje

Snel klaar! Mengen met bier of wijn

Ingrediënten: TARWEbloem, SPELTmeel, zout, rijsmiddelen.

Voedingswaarden per 100 gram: Energie 1401 kJ / 335 Kcal, vet 1,3 g wv verzadigd 0,2 g, koolhydraten 66,4 g, eiwitten 12,1 g, voedingsvezel 4,3 g, zout 6 g, water/vocht 12,5 g.

Koel, droog en donker bewaren.

Allergeen informatie: TARWE, SPELT, GLUTEN

Werkwijze:

Meng de mix met 33 CL bier of 33 CL wijn. Roer met een lepel het vocht door het meel. Kneed kort op de hand tot een soepel deeg. Deeg hoeft niet te rijzen. Doe het deeg in een bakblik of maak de gewenste vorm en leg op de bakplaat. Bak het brood af op 200 graden hetelucht gedurende circa 30 minuten. Normale oven iets warmer