Brioche maken met de Easy brioche mix, voor heerlijk brioche brood
Brioche maken kan iedereen met de mix van Aeolus. Een mix voor heerlijk brioche brood. Kan in de oven en broodbakmachine worden bereid.
Bij Aeolus molenwinkel kun je een mix kopen voor het maken van een heerlijk zacht brood. Easy brioche. Makkelijker kan het niet.
Dit is een kant-en-klare mix met zout voor witte tarwe boterbrioche. Brioche maken was nooit zo simpel. Hiermee maak je op een eenvoudige manier zachte en zoete broden met een uitstekende versheid, zachte textuur en een verfijnde smaak.
- Heerlijke fijne botersmaak en -aroma
- Langdurige malsheid
Op Wiki kun je lezen wat dit precies voor brood is.
Benodigdheden Brioche brood:
1 pakje van 500 gram mix, 8 gram droge gist of 20 gram verse gist, 225 gram lauw water.
Bereiding in de oven:
- Meng 8 gram droge gist door de mix en voeg 225 gram lauw water toe.
- Kneed dit op de hand voor circa 15 minuten of met de keukenmachine voor circa 10 minuten tot een soepel deeg.
- Doe het deeg in een schone kom die groot genoeg is (het deeg neemt toe in volume) en dek deze kom af met een vochtige theedoek of plastic huishoudfolie. Laat het deeg circa 30 tot 45 minuten minuten rijzen op kamertemperatuur (1e rijs).
- Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem en leg hierop het deeg. Druk voorzichtig de lucht uit het deeg en maak een plat stuk dat in 7 gelijke stukken van circa 100 gram wordt verdeeld.
- Bol deze stukjes deeg op en leg ze in een ronde vorm tegen elkaar op de bakplaat zodat, na het bakken, een breekbrood ontstaat.
- Dek dit weer af voor ongeveer 45 tot 60 minuten (2e rijs). Bestrijk na de rijstijd eventueel lichtjes met wat eigeel.
- Bak het briochebrood af in een voorverwarmde oven op 200 graden hete lucht of 220 graden boven/onderwarmte gedurende circa 20 tot 25 minuten. De tijd en temperatuur kunnen per oven iets verschillen.
Bereiding in de broodbakmachine:
Wil je het brood in de broodbakmachine bakken? Dat kan. Doe het lauwe water, 1 zakje van 500 gram mix en als laatste 8 gram droge gist in het bakblik. Gebruik het basisprogramma, circa 3 tot 3,5 uur
Veel plezier met bakken en geniet van deze heerlijke brioche!
Ingrediënten: TARWEbloem, suiker, WEIpoeder, MELKvet, TARWEbloem voorverstijfseld, bakkerzout, zetmeel, dextrose, enzymen, ascorbinezuur, emulgatoren E471, E472e, E481, broodverbetermiddel E920, gist, kleurstof carotenen E160a, aroma, verdikkingsmiddel E466.
Allergeen informatie: TARWE, GLUTEN, MELK
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1666 kJ / 395 kcal, vet 10,4 g waarvan verzadigd 7,2 g, koolhydraten 65,4 g waarvan suiker 20 g, voedingsvezel 2,2 g, eiwit 8,6 g, zout 1,5 g.