IJzerkoekjes mix gemaakt met glutenvrij meel

Elke Vlaardinger kent ze en inmiddels is dit smeuïge koekje ook ver buiten de stadsgrens geliefd bij vele fijnproevers, de Vlaardingse IJzerkoekjes.

Op verzoek van vele thuisbakkers heeft Aeolus een IJzerkoekjes mix samengesteld met glutenvrij meel die qua smaak niet onder doet voor de vertrouwde IJzerkoekjesmix van Aeolus. Bent u gevoelig voor gluten, dan kunt u deze mix voortaan op uw verlanglijstje noteren! Er is aardig wat proef gebakken voordat het resultaat werd goedgekeurd door onze molenaar, een echte Maassluizenaar, maar dol op- en van huis uit een fijnproever als het gaat om Vlaardingse IJzerkoekjes!

We hebben er wat van afgebakken, de IJzerkoekjesboterkoek. Wat een succesnummer is dit en nu ook zonder gluten te maken. Zowel de boterkoekvorm als de IJzerkoekjesmix is bij Aeolus verkrijgbaar.

Waarom een IJzerkoekjesboterkoek zou u zeggen. Welnu, het bakken van (glutenvrije) IJzerkoekjes vergt enige kunst. Het is een bepaald proces dat moet worden gevolgd en de koekjes moeten vanuit de koeling worden gebakken op de gietijzeren bakplaat van Aeolus. Deze IJzerkoekjesplaat moet ook de juiste temperatuur hebben zodat de koekjes mooi bruin bakken maar ze nog niet helemaal gaar zijn van binnen! Een IJzerkoekjesboterkoek is, naast het kneden van de mix met boter en een snufje zout, in 20 minuten te bereiden! Dit kan iedereen en ongeveer heel Vlaardingen is in enkele weken tijd aan de IJzerkoekjesboterkoek gegaan! Een uitkomst als je binnen no-time een heerlijke IJzerkoek op tafel wilt hebben. En nu dus ook zonder gluten beschikbaar. De IJzerkoekjes mix gemaakt van glutenvrij meel van Aeolus.

Wilt u ook eens de beroemde IJzerkoekjesmix van de Vlaardingse molen proberen maar dan zonder gluten? Kom dan naar Aeolus molenwinkel in Vlaardingen.

ps: Het kan voorkomen dat bepaalde ingrediënten niet of tijdelijk niet leverbaar zijn waardoor de IJzerkoekjesmix van glutenvrij meel (tijdelijk) niet leverbaar is. Informeer daarom vooraf even in de winkel of de mix beschikbaar is.

Let op: dit product is samengesteld en verpakt in een molenwinkel, dit is een bedrijf waar met glutenhoudende producten wordt gewerkt. Om die reden kan het product, ondanks de zorgvuldige samenstelling, sporen van gluten bevatten. 

Glutenvrije IJzerkoekjes mix

Winkelwagen
Scroll naar boven