Javaantjes koffiekoekjes

Geplaatst in: Koekjes 0

Javaantjes koffiekoekjes bakken

U kent ze wel, de heerlijke koffiekoekjes die ook wel Javaantjes worden genoemd. Ze hebben een typische vorm maar zijn een beetje in de vergetelheid geraakt.

Aeolus brengt hier verandering in en heeft speciaal voor deze lekkere koffiekoekjes een RVS steker laten fabriceren! En uiteraard een speciale mix voor Javaantjes koffiekoekjes. Deze mix is bakklaar en er hoeft alleen nog boter te worden toegevoegd.

U voegt de boter toe aan de mix en kneed dit tot een soepel samenhangend deeg. Even laten opstijven in de koelkast waarna het uitgerold wordt om de koekjes uit te steken met de bijbehorende koeksteker. De uitgestoken koekjes op bakpapier leggen op de bakplaat en afbakken in een voorverwarmde oven op circa 170 graden voorverwarmd gedurende een kwartier.

In een mum van tijd heeft u de lekkerste koffiekoekjes zelf gebakken! Een leuke en gezellige bezigheid met de kinderen! Zij vinden het ge-wel-dig om te doen en wat is er nou leuker dan zelf koekjes te bakken!

We hebben ook een compleet cadeaupakketje dat bestaat uit een pakje Javaantjes mix en RVS stekertje.

Koop het in de winkel of in de webshop: https://www.aeolus.nl/product/koffiekoekjesmix-javaantjes-500-gram/

Verkrijgbaar bij Aeolus, alles voor de thuisbakker!

Kortedijk 16

Vlaardingen, naast de molen.

Javaantjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten: TARWEbloem, suiker, koffie, zout.

Verder benodigd: 200 gram zachte roomboter

Werkwijze: Meng de mix met de boter en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt een uurtje rusten in de koelkast. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van ca 3 mm dik. Steek met een “Javaantjes” koekstekertje koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 15 min. in een voorverwarmde hete lucht oven op circa 170 graden.

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram vóór bereiding:

Energie 1500 kJ / 357 Kcal, Vet 0,8 g waarvan verzadigde vetzuren 0,1 g, koolhydraten 78,4 g waarvan suiker 32,8 g, voedingsvezels 2,4 g, eiwit 7 g, zout 326 mg, natrium 5 mg.

Bevat GLUTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *