Koolhydraatarme broodmix

Onze Artipan Koolhydraatarme broodmix is een erg populaire broodmix voor lekker en gezond bruin brood. De reden is simpel; het is gewoon erg lekker en vooral betaalbaar.

De Energiek broodmix is zelfs nog iets lager in koolhydraten. Energiek koolhydraatarmer brood is ook een lekker bruin brood, iets compacter (steviger) dan de Artipan.

Voor koolhydraatarm brood worden een aantal benamingen gebruikt. Koolhydraatarm, vaak met “Low Carb” genoemd, betekent dat er erg weinig koolhydraten in zitten. Koolhydraatarmer geeft aan dat er wel koolhydraten in het brood zitten, maar minder dan in regulier brood. Hoe koolhydraatarmer, hoe meer zaden en pitten of andere, laag aan koolhydraten gebruikte, grondstoffen zitten. Het aantal koolhydraten neemt dan af waarbij vaak het eiwitgehalte flink toeneemt. Onze koolhydraatarmere broodmix heeft een mooie balans tussen minder koolhydraten en een aanzienlijk eiwitgehalte (ca 24 tot 26 gram per 100 gram). Het is dus ook een perfect broodje voor sporters!

Meer over koolhydraten kunt u lezen op voedingscentrum.nl

Uit een kilo broodmix bakt u 2 broden. De koolhydraatarmer mix bevat circa 40% minder opneembare calorieën dan wit brood. Een verantwoorde keuze dus die ook nog eens ontzettend lekker is. De koolhydraten vermeld op het etiket is het aantal per 100 gram broodmeel. Normaliter wordt 500 gram meel gemengd met circa 300 ml water. Hierdoor ontstaat een brood van circa 800 gram.

Het aantal koolhydraten per 100 gram brood is 5 x het aantal koolhydraten per 100 gram meel x 0,125. In het geval van Artipan is het aantal koolydraten in afgebakken brood (5*38,2) * 0,125 = 23,9 gram koolhydraten per 100 gram brood. Bij Energiek is dit (5*32,6) * 0,125 = 20,4 gram koolhydraten per 100 gram brood.

Deze overheerlijke broodmixen zijn verkrijgbaar in een 1 kg verpakking (2 broden) of een 2,5 kg verpakking (5 broden).

De koolhydraatarme broodmixen kunnen worden bereid in de oven en de broodbakmachine. Op de broodbakmachine volstaat het basisprogramma van circa 3 uur. Volgorde bakblik: water, eventueel een scheutje plantaardige olie, 500 gram mix en als laatste 6 gram droge gist. Zout is al toegevoegd aan de Artipan, dit hoeft niet te worden toegevoegd. Bij de Energiek broodmix moet er nog wel 6 gram zout bij. Als er nog zout bij het meel moet, dan is de volgorde: water, eventueel scheutje plantaardige olie, 6 gram zout, 500 gram mix en als laatste 6 gram droge gist.

Zout en gist mogen niet direct met elkaar in contact komen. Zodra zout en gist in het meel zijn vermengd is het geen probleem.

De Artipan broodmix heeft een rijke samenstelling aan zaden. De ingrediënten zijn als volgt: TARWEmeel; TARWEgluten; lijnzaad; geroosterde SOJAgranules; sesamzaad; zonnebloempitten; SOJAbloem; TARWEvezels; gejodeerd zout; emulgatoren: E472e, SOJAlecithine, E482, E471; geroosterde SOJAzemelen; geroosterde ROGGEmoutbloem;
gefermenteerde ROGGEbloem; geroosterde GERSTmoutbloem; TARWEmoutbloem; ascorbinezuur als verbeteraar van het meel en enzymen (TARWE).

De broodmixen zijn rijk aan onverzadigde vetten, zijn eiwitrijk en vezelrijk.

De koolhydraatarmere broodmixen passen in een koolhydraatarmer dieet. Artipan heeft een verlaagd zoutgehalte en bevat gejodeerd zout.

Artipan Koolhydraatarmer en Energiek zijn verkrijgbaar bij Aeolus molenwinkel, Kortedijk 16 in Vlaardingen. Telefoon 010 434 61 31 of via onze webshop www.aeolus.nl

Koolhydraatarmer broodmix
Winkelwagen
Scroll naar boven