Onkruidzout

Geplaatst in: Overig | 0

Onkruidzout, een effectief middel om onkruid te bestrijden

Heeft u last van onkruid tussen de tegels of in het grindpad en wilt u geen giftige middelen gebruiken zoals roundup?  Dan is anti onkruid zout hiervoor de oplossing. Het anti onkruid zout werkt ook goed tegen mos en om gladde tennisbanen te bestrijden.

Op steeds meer opritten en stoepen ligt in het voorjaar en de zomer een laagje zout. Dat zout is niet bedoeld om gladheid te bestrijden, maar om het onkruid tussen de tegels in bedwang te houden.

Het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup is door het bestanddeel glyfosaat in een kwaad daglicht komen te staan. Sinds overheden het niet meer mogen gebruiken, grijpen ook consumenten steeds vaker naar alternatieve middelen om onkruid te bestrijden.

Het verschil tussen onkruidzout en gewoon zout

Het onkruidbestrijdingszout bestaat uit natuur zuiver hard steenzout waarvan de samenstelling van de korrelgrootte speciaal is afgestemd voor de onkruidbestrijding.
Het steenzout smelt door zijn hardheid langzaam en heeft daardoor een langdurige werking. Door deze gedoseerde afgifte ontstaat de constant ziltige omgeving. Gewoon keukenzout lost veel te snel op en zakt snel weg in de grond.

Wilt u grotere hoeveelheden bestellen of enkele zakken?

Op www.onkruidzout.nl kunt u terecht vanaf 100 kg. Als u minder nodig heeft kunt u bij de molen in Vlaardingen terecht. Daar leveren ze onkruidzout K1,4 voor bestrating en K3,2 voor grindpaden vanaf 1 zak van 25 kg. Belt u altijd even vooraf naar de actuele voorraad naar 010 434 61 31.

Moet ik ergens op letten bij het gebruik van onkruidzout?

Ja, u moet erop letten dat u geen zout strooit op natuursteen zoals marmer of ander steen dat kan uitbijten. Het werkt uitstekend op normale bestratingen. Ook moet u geen onkruidbestrijdingszout strooien bij de goede beplanting, gazon of bomen, anders zouden deze ook afsterven.

Voor overige informatie gaat u naar www.onkruidzout.nl 

onkruidzout