Steenzout, een effectief middel om bestrating en grindpad schoon te houden. V

Heeft u last van groene tegels of grindpad met verstoringen en wilt u geen giftige middelen gebruiken zoals roundup?  Dan is steenzout hiervoor de oplossing. Het steenzout werkt ook goed tegen mos en om gladde tennisbanen te bestrijden.

Op steeds meer opritten en stoepen ligt in het voorjaar en de zomer een laagje zout. Dat zout is niet bedoeld om gladheid te bestrijden, maar om de tegels en de randen tussen de tegels schoon te houden.

Het verschil tussen steenzout en gewoon zout

Het zout bestaat uit natuur zuiver hard steenzout waarvan de samenstelling van de korrelgrootte speciaal is afgestemd voor de het schoonhouden van bestrating en grind.
Het steenzout smelt door zijn hardheid langzaam en heeft daardoor een langdurige werking. Door deze gedoseerde afgifte ontstaat de constant ziltige omgeving. Gewoon keukenzout lost veel te snel op en zakt snel weg in de grond.

Wilt u grotere hoeveelheden bestellen of enkele zakken?

Op www.steenzout.nl kunt u terecht vanaf 100 kg. Als u minder nodig heeft kunt u bij de molen in Vlaardingen terecht. Daar leveren ze steenzout K1,4 voor bestrating en K3,2 voor grindpaden vanaf 1 zak van 25 kg. Belt u altijd even vooraf naar de actuele voorraad naar 010 434 61 31.

Moet ik ergens op letten bij het gebruik van steenzout?

Ja, u moet erop letten dat u geen zout strooit op natuursteen zoals marmer of ander steen dat kan uitbijten. Het werkt uitstekend op normale bestratingen. Ook moet u geen steenzout strooien bij de goede beplanting, gazon of bomen, omdat die daar niet tegen kunnen!

Strooi met mate.

Omdat Rijkswaterstaat tijdens de winter tonnen met zout strooit op de wegen zou je denken dat het niet zo nauw komt met het strooien van zout. Het tegendeel is waar, teveel zout strooien is niet goed voor de natuur. Strooi altijd steenzout met mate, dus in geringe hoeveelheid en alleen daar waar nodig.

Voor overige informatie gaat u naar www.steenzout.nl 

onkruidzout

Winkelwagen
Scroll naar boven