Aangenaam kennis te maken!

Wij zijn Jane en Kees Dobbelstein. We runnen de gezellige Aeolus molenwinkel in Vlaardingen sinds juni 2015 met heel veel plezier! Samen met onze molenaar Peter van der Windt en een aantal hulpkrachten staan we graag voor u klaar om u te voorzien van de beste kwaliteit molenproducten en bakmixen! Inmiddels is het assortiment aan meel, bloem, broodmixen en bakmixen zo groot dat de winkel bijna te klein is geworden! Het enorme assortiment, ons streven u de beste service te verlenen, de snelle doorloop van producten en daarmee de gegarandeerde kwaliteit en versheid vormen de kracht van ons bedrijf.

Onze beroepsmolenaar Peter van der Windt draait letterlijk al wat jaartjes mee! Hij kwam al van jongs af aan in contact met Nico Boekestein en raakte snel vertrouwd met de molen. Hij leerde de kneepjes van het vak en ontpopte zich tot een professionele alleskunner in de molen. Dagelijks worden verschillende graansoorten ambachtelijk op de molensteen gemalen en producten gemengd die in de winkel in worden ingepakt. Al die kennis en liefde voor het vak vindt je nog dagelijks terug in onze molenproducten waarmee je de lekkerste broden of koekjes en cakes bakt.

De grondlegger van het bedrijf is de familie Boekestijn uit Maasland die de Aeolus molen vanaf 1977 exploiteerde. Vanaf die tijd werd er weer volop meel voor de warme bakkers gemalen. De molenwinkel (in die tijd nog een pakhuis) was toen nog in gebruik door de coöperatieve vereniging ¨Maasmond¨ die veevoeder en aanverwante producten verkocht. Nadat Maasmond stopte, legde rond 1987 het gezin Boekestijn ook de basis voor de huidige molenwinkel. Na een tussentijdse wijziging van eigenaar in 2001 zijn wij sinds 2015 de trotse eigenaar van de Aeolus molenwinkel. De huidige eigenaar van de molen is de Stichting Exploitatie Molen Aeolus die zorgt dat de molen in goede staat blijft en op gezette tijden rondleidingen verzorgt.

Winkelwagen
Scroll naar boven