Zelf heerlijke pepernoten bakken met de mix van de molen
Bij ons koop je de echte pepernotenmix! Verkrijgbaar in de molenwinkel en in onze webwinkel. Vergeet het zakje rijstebloem niet, dat heb je ook nodig voor de bereiding.
Met deze pepernotenmix maak je superlekkere pepernoten en ze zijn makkelijk te maken. Leuk om samen met de kinderen te doen! Maar zodra 6 december nadert is de voorraad meestal verkocht… dus wees er in de winkel zelf snel bij voordat het op is!
Dit zijn dus geen kruidnoten! Supermarkten hebben het vaak over pepernoten, maar dan koop je een zak kruidnoten. Ook lekker, maar dan heb je dus geen echte pepernoten.
Met deze pepernotenmix maak je de echte ambachtelijke pepernoten. We hebben de mix in de regel vanaf oktober tot medio / eind november in de winkel en webshop, uiteraard zo lang het product voorradig is.
Ingrediënten: dextrose, ROGGEbloem, TARWbloem, fructose, zetmeel, rijsmiddellen (dinatriumdifosfaat natriumbicarbonaat), anijs, magere MELKpoeder, TARWEmoutbloem, suiker, kaneel, meelverbeteraar (ascorbinezuur), enzym, gedroogde glucosestroop, emulgator E482
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram ongebakken product: Energie 1504 kJ / 354 kcal, vet 0,77 g waarvan verzadigd 0,09 g, koolhydraten 80 g waarvan suiker 42 g, eiwit 5,7 g, zout 1 g. Allergeeninfo: GLUTEN, MELK. Koel en donker bewaren.
- Meng pepernotenmix met 100 ml lauw water in een schone kom
- Goed kneden! Even doorkneden en het wordt een vaste massa
- Vorm 4 stukken
- Rol van deze 4 stukken staven
- Leg de staven naast elkaar en snij ze in stukjes
- Vorm de pepernoten tussen duim en wijsvinger. Doe je dit niet, dan houden ze hun gesneden vorm.
- Doe in een kom circa 35 gram rijstebloem
- Hussel de pepernoten voorzichtig door deze rijstebloem
- Doe in een kom een flinke scheut zonnebloemolie
- Haal de pepernoten uit de andere kom en doe die in de kom met zonnebloemolie. De rijstelbloem die over is, kun je eventueel nog een keer gebruiken
- Doe bakpapier op een bakplaat en leg de pepernoten erop
- Plaats de bakplaat met pepernoten in de voorverwarmde oven, circa 165 graden hetelucht
- Bak de pepernoten gedurende circa 12 tot 14 minuten lichtbruin.
- Hou vanaf 10 minuten de pepernoten in de gaten, de ene oven is warmer dan de andere en als je ze te lang bakt worden ze te hard
- Genieten maar!
Veel plezier met bakken!