Sinterklaas kleurplaat

Sinterklaas kleurplaat bij Aeolus

Maak zelf de mooiste tekening of kleur de kleurplaat zo mooi als je kan! Voor alle kinderen tot 10 jaar.

Tegen de tijd dat het weer sinterklaas is en je levert je kleurplaat in, dan krijg je natuurlijk wat lekkers!

Download hier de kleurplaat

kleurplaat

Gezellig met de kinderen kruidnootjes of échte pepernoten maken!
Pepernoten

Aeolus molenwinkel heeft een mix voor de enige en echte pepernoten! De bereiding is heel simpel! Meng de 500 gram pepernotenmix met 100 ml water. Kneed dit rustig tot een stevig deeg. Maak er rolletjes van en haal die door de rijstebloem (ook verkrijgbaar in de winkel in een klein zakje). Snij daarna de pepernootjes en leg ze op de bakplaat. Smeer met een kwastje zonnebloemolie over de pepernoten. Zet in de voorverwarmde heteluchoven gedurende 15 minuten op circa 175 C. Zonder hete lucht? Dan circa 190 á 200 C.

pepernotenmix

kruidnootjes, speculaas en gevuld speculaas

Voor de lekkerste kruidnootjesmix koopt u speculaasmix van Aeolus. Hiermee kunt u speculaas, gevuld speculaas of kruidnootjes maken.

Voor gevuld speculaas houdt u het recept aan op het etiket van de speculaasmix.

kruidnootjes

Om er kruidnootjes mee te bakken houdt u het volgende aan:
Voor 250 gram mix:

Voeg ca. 90 gram zachte boter, 1 eetlepel melk en een klein snufje zout toe. Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg. Kneed er kleine balletjes van en leg ze op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat en bak ze in ongeveer 15 tot 17 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 170 C lichtbruin en gaar.

Voor 500 gram mix:

Voeg ca.180 gram zachte boter, 2 eetlepels melk en een snufje zout toe. Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg. Kneed er kleine balletjes van en leg ze op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat en bak ze in ongeveer 15 tot 17 minuten in een voorverwarmde oven van 170 C lichtbruin en gaar.

Speculaasboterkoek

Tijdens de sinterklaasperiode is er ook een mix verkrijgbaar voor een overheerlijke speculaasboterkoek!

Koop hiervoor een pakje speculaasboterkoekmix van 500 gram. Meng met 250 gram roomboter en een snufje zout. Kneed tot een stevig deeg en doe dit in de boterkoekvorm. Garneer eventueel met halve amandelen. Plaats in de voorverwarmde heteluchtoven gedurende 20 minuten op 190 C.  Smullen maar!

speculaasboterkoek

Winkelwagen
Scroll naar boven