Speltmeel en speltbloem

Speltmeel en speltbloem zijn zeer populair. Het wordt gebruikt voor pasta, brood en diverse recepten. Maar wat er precies is spelt?Speltmeel en bloem

Spelt is een graankorrel in de tarwe familie, maar het is niet hetzelfde als tarwe  Spelt wordt al eeuwen gebruikt, zowel in Midden-Europa en het Midden Oosten. Spelt ziet eruit als tarwe. Het heeft een nootachtige en licht zoete smaak, vergelijkbaar met die van volkoren meel. Speltmeel en speltbloem bevatten gluten, een van de redenen dat spelt veelzijdig kan worden gebruikt.

Een andere reden dat speltbloem populair is komt omdat het zeer voedzaam is. Spelt heeft iets minder calorieën dan tarwemeel en heeft iets meer eiwit. Het meel is licht verteerbaar en heeft wat minder vezels dan tarwe.

De gluten in speltbloem zijn anders dan die van tarwe. In tegenstelling tot tarwemeel, dat sterke en veerkrachtige gluten bevat, zijn de gluten in speltbloem minder sterk. Dit betekent ook dat het minder lang moet worden gekneed omdat anders de glutenverbindingen afbreken. Als u wilt experimenteren met speltbloem, kunt u beginnen met het vervangen van een deel van het meel door spelt

Veel mensen hebben er baat bij door speltbrood te eten. Niet zozeer omdat zij een tarwe allergie hebben, maar simpel omdat men er minder last van heeft.
Bij Aeolus koopt u speltmeel en speltbloem van zeer goede kwaliteit waarmee u heerlijk brood en andere speltproducten kunt bakken!
Winkelwagen
Scroll naar boven