Teff producten kopen bij Aeolus Vlaardingen

Teff is een erg kleine graankorrel en stamt af van de Eragrostis abyssinica ook wel het “Abessijns liefdesgras” genoemd. De stengels van dit gras kunnen wel anderhalve meter hoog worden. Het wordt overigens ook wel Taf genoemd. Een korreltje is veel kleiner dan een tarwe korrel, je hebt er zo’n 100 tot 200 korreltjes van nodig om het te vergelijken met 1 tarwekorrel. Zo klein is het!

Dit supergraan is erg gezond. Het bevat veel voedingsstoffen en mineralen zoals calcium. fosfor, magnesium, aluminium, ijzer, koper, zink, boor en barium. Naast al dit goede bevat het verder thiamine, is het eiwitrijk en bevat het de 8 belangrijke aminozuren isoleucine,  lysine, leucine, methionine, phentylalanine, threonine, tryptofaan en valine. Dit betreft aminozuren waarvan bekend is dat ons lichaam deze niet zelf aanmaakt. Het koolhydraatgehalte is zeer hoog. Niet zo gek dus dat veel mensen op zoek zijn naar Teff als superfood. Het is rijk aan mineralen (zoals ijzer en calcium) en vitamines (zoals B1, B3, B6 en B9), evenals eiwitten, koolhydraten en vezels. De koolhydraten in teff zijn complexe, traag verwerkte koolhydraten, wat betekent dat ze langzamer door het lichaam worden afgebroken dan andere granen. Het hongergevoel blijft wat langer weg. Teff is een geweldige bron van voeding voor iedereen, in het bijzonder mensen die fysieke inspanning leveren.

Via diverse sites kunnen verschillende producten worden gekocht waar Teff in is verwerkt zoals broodmix, cakemix, ontbijtkoek enzovoort. Maar let op, vaak zit er weinig van het gewilde product in  verwerkt en bestaat de rest uit tarwebloem of andere graanproducten. Teff is niet glutenvrij maar het kan in de meeste gevallen wel worden gebruikt door mensen met een gluten intolerantie. Dit komt omdat Teff wel gluten bevat, maar niet de schadelijke glutenfractie hetgeen waar mensen met coeliakie niet tegen kunnen.

Het is te combineren met diverse andere producten van Aeolus zoals bloem, meel en broodmixen. Je kunt er dus een lekker en gezond brood mee maken in de broodbakmachine of oven.

Dat het teffgraan mogelijk verhoogde sportprestaties levert mag duidelijk zijn. Een aantal atleten van Ethiopische afkomst beweren dat hun topprestaties een direct gevolg zijn door het eten van dit supergraan.

Aeolus molenwinkel heeft Teff meel wit, Teffmeel bruin, Teff crispy flakes, Teff vlokken, Teff soluble flakes om pap te maken en Teff pops.

Winkelwagen
Scroll naar boven