Tritordeum – Spaanse meel T100 en Spaanse bloem T65

Geplaatst in: Overig | 0

Tritordeum  is ontstaan door harde durum tarwe te kruisen met een wilde gerstsoort. De naam is eruit voortkwam komt van Triticum durum en Hordeum chilense, afgekort dus Tritordeum.

Dit graan bevat ongeveer 40% minder gluten dan bijvoorbeeld tarwe. Maar het bevat dus nog wel gluten, dus is het niet geschikt voor coeliakie patiënten. Wel kiezen steeds meer mensen ervoor om producten te kopen waar minder gluten in zitten. Tritordeum is zo’n product.

Brood dat gebakken is met Tritordeum bevat veel energie. Het is daarom erg in trek bij hardlopers, wielrenners en andere sporters die intensieve inspanningen moeten verrichten.

Het is verkrijgbaar in meel en bloem. Meel geeft een bruin brood. Bloem een wit brood. Bij bloem zijn de zemelen eruit gezeefd waardoor deze niet meer zichtbaar zijn. Als je het met elkaar mengt krijg je een soort van half om half meelproduct, een lichtbruin Tritordeum brood. Hoe meer bloem je toevoegt, hoe lichter het brood wordt.

Meer info over Tritordeum: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tritordeum

Tritordeum koop je natuurlijk bij Aeolus molenwinkel aan de Kortedijk in Vlaardingen, naast de prachtige Aeolus molen!

Het is natuurlijk ook online te bestellen via www.aeolus.nl/tritordeum

Tritordeum Spaans meel Spaanse bloem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *