Vegan cake, lekker variëren!

Met de vegan cakemix kun je werkelijk alle kanten op. Van lekkere basiscake tot vegan American cookies met cranberries!

De basis is telkens de mix voor vegan cake. Voor een gewone cake heb je enkel de cakemix nodig, zonnebloemolie en water. Bak deze cake in een normale cakevorm of maak er vegan muffins van. In onze winkel verkopen we normale cakevormen maar ook vormen voor eenmalig gebruik van karton. Handig als je een zelf gebakken cake cadeau aan iemand cadeau wilt doen.

De aangegeven baktijden en temperatuur zijn een indicatie. Temperatuur en tijd kunnen per oven iets verschillen, dus houd uw baksel 10 minuten voor de eindtijd even in de smiezen.



Hieronder staan een aantal recepten voor gebruik van de mix voor vegan cake:

Vegan basiscake

500 gram vegan cakemix, 200 gram zonnebloemolie, 225 gram water.

Meng de ingrediënten met de keukenmixer op gemiddelde snelheid gedurende 3 minuten.

Vet de bakvorm in met plantaardige olie of gebruik bakpapier en vul de vorm met het beslag.

Plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Temperatuur circa 150 á 160 graden hetelucht (normale oven wat heter) gedurende 50 á 60 minuten. Vanaf 50 minuten in de gaten houden en eventueel even prikken of de cake gaar is.

Bij kleinere vormen of muffincups gelden kortere baktijden. De baktijd voor muffins is circa 20 tot 25 minuten op 150 á 160 graden hetelucht. Vul de cupjes tot iets meer dan de helft want het beslag rijst nog in de oven.

Vegan appel-kaneel plaatcake

Kruimels: 200 gram vegan cakemix, 40 gram tarwebloem, 85 gram vegan margarine. Meng deze ingrediënten tot de gewenste kruimelgrootte.

Beslag: 500 gram vegan cakemix, 200 gram zonnebloemolie, 225 gram water, 5 gram kaneel.

Vulling: appelblokjes

Draaitijd met keukenmixer 3 minuten op middelmatige snelheid. Verdeel het beslag gelijkmatig in een geschikte vorm voor plaatcake. Verdeel de appelblokjes over het beslag. Hierna de kruimels verdelen over de appelblokjes.

Baktemperatuur circa 160 á 170 graden hetelucht (normale oven iets heter). Baktijd circa 40 minuten. Laat de plaatcake afkoelen en snij in de gewenste grootte.

Vegan American cookies met cranberries

Deeg: 500 gram vegan cakemix, 175 gram vegan margarine, 150 gram bruine basterd suiker, 50 gram water.

Vulling: 150 gram gedroogde cranberries

De ingrediënten mengen tot een glad deeg. Op het einde de vulling erdoor mengen. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Met een ijslepen het deeg op het bakpapier doseren, houd voldoende afstand tussen de koekjes.

Baktemperatuur circa 160 á 170 graden hetelucht. Normale oven iets heter. Baktijd circa 10 tot 15 minuten, afhankelijk van het gewicht.

Vegan bosvruchten muffins

Beslag: 500 gram vegan cakemix, 200 gram zonnebloemolie, 225 gram water.

Vulling: bosvruchten 150 gram.

Meng de ingrediënten met de keukenmixer op gemiddelde snelheid gedurende 3 minuten. Meng op het laatst voorzichtig de bosvruchten door het beslag.

Vul de muffinvormen met beslag, niet helemaal vol omdat het beslag rijst.

Baktemperatuur circa 160 á 170 graden hetelucht, normale oven iets heter. Baktijd circa 20 tot 23 minuten. Houd de muffins vanaf zo’n 18 minuten even in de gaten omdat de temperatuur en tijd per oven wat verschillen en als je de muffins te lang bakt worden ze te droog.

Vegan eierkoeken

Beslag: vegan cakemix 500 gram, water 320 gram, eventueel citroenrasp 10 gram, ammonium bakpoeder 6 gram.

Het ammonium bakpoeder oplossen in het water. Dan de vegan cakemix toevoegen en met de keukenmixer circa 3 minuten mengen.

Ongeveer een kwartiertje laten rusten en dan kort doorroeren.

Bakpapier op de bakplaat leggen en met de ijslepel het beslag doseren.

Eventueel naar wens decoreren,

Baktemperatuur circa 180 graden hetelucht, normale oven iets heter. Baktijd circa 7 tot 9 minuten. Houd de eierkoeken vanaf 6 minuten even in de smiezen. Als ze te snel bruin worden, de temperatuur iets temperen en eventueel de baktijd iets verkorten, maar ze moeten uiteraard wel gaar zijn.

Vegan chocolade cake

Beslag: 500 gram vegan cakemix, zonnebloemolie 250 gram, 50 gram pure cacaopoeder, 175 gram basterdsuiker, 75 gram vegan chocoladestukjes, 250 gram water.

Meng de ingrediënten met de keukenmixer op gemiddelde snelheid gedurende 3 minuten. Spatel op het laatst de vegan cacaostukjes door het beslag.

Vet de bakvorm in met plantaardige olie of gebruik bakpapier en vul de vorm met het beslag.

Plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Temperatuur circa 150 á 160 graden hetelucht (normale oven wat heter) gedurende 55 á 65 minuten. Vanaf 50 minuten in de gaten houden en eventueel even prikken of de cake gaar is.

Bij kleinere vormen (zoals foto) of muffincups gelden kortere baktijden. De baktijd voor muffins is circa 20 tot 25 minuten op 150 á 160 graden hetelucht. Vul de cupjes tot iets meer dan de helft want het beslag rijst nog in de oven.

Vegan brownies

Beslag: 500 gram vegan cakemix, 250 gram zonnebloemolie, cacaopoeder 75 gram, donkere bastersuiker 175 gram, water 250 gram.

Vulling: gebroken walnoten of vegan chocoladestukjes.

Meng de ingrediënten met de keukenmixer op gemiddelde snelheid gedurende 3 minuten. Spatel op het laatst de gebroken walnoten of vegan cacaostukjes door het beslag.

Vet de brownie bakvorm in met plantaardige olie of gebruik bakpapier en vul de vorm met het beslag. Niet helemaal tot de rand omdat het beslag nog rijst. Strijk het beslag glad met de spatel.

Plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Temperatuur circa 150 á 160 graden hetelucht (normale oven wat heter) gedurende 25 á 35 minuten. Vanaf 20 minuten in de gaten houden en eventueel even prikken of de brownie al gaar is.

Na het afkoelen in de gewenste grootte snijden.

Vegan blauwe bessen muffins

Beslag: 500 gram vegan cakemix, 200 gram zonnebloemolie, 225 gram water.

Vulling: blauwe bessen 150 gram.

Meng de ingrediënten met de keukenmixer op gemiddelde snelheid gedurende 3 minuten. Meng op het laatst voorzichtig de bosvruchten door het beslag.

Vul de muffinvormen met beslag, niet helemaal vol omdat het beslag rijst.

Baktemperatuur circa 160 á 170 graden hetelucht, normale oven iets heter. Baktijd circa 20 tot 23 minuten. Houd de muffins vanaf zo’n 18 minuten even in de gaten omdat de temperatuur en tijd per oven wat verschillen en als je de muffins te lang bakt worden ze te droog.

Winkelwagen
Scroll naar boven