Waldkorn® Oude GranenWaldkorn oude granen broodmix

Een nieuwe broodmix Waldkorn® Oude Granen van de oudste graansoorten, verkrijgbaar bij uw Aeolus Molenwinkel.

Eenkoren

De ‘grootvader’ van de huidige zachte tarwe heeft maar één korrel per aar. Toen onze jagende voorouders landbouwers werden, was Eenkoren het eerste graan dat ze selecteerden uit wilde grassen. De rijke nootachtige smaak is na 10.000 jaar nog steeds aanwezig. Zelfs Ötzi, de bekende gletsjermummie, die 5.000 jaar geleden leefde en in de Alpen werd teruggevonden, had Eenkoren in zijn tas en maag.

Emmer

Emmer, ook wel tweekoren genaamd, heeft twee korrels per aar en is zo’n 5.000 jaar oud. Emmer kan gezien worden als de ‘vader’ van de huidige zachte tarwe. Een erg voedzaam en lekker graan met een licht kruidige smaak waarvan heel ver terug al werd geschreven “Voor de oude Egyptenaren zijn alleen Emmergranen goed genoeg om brood van te maken”.

We hebben Waldkorn® Oude Granen uiteraard in onze winkel al gebakken en het is inderdaad een broodmix waarmee u een heerlijk brood kunt maken, zowel in de broodbakmachine als oven.

Verkrijgbaar in 1000 gram of 2500 gram. Bezoek onze gezellige molenwinkel aan Kortedijk 16 in Vlaardingen! We hebben een zeer breed assortiment broodmixen, waarvan de meeste Waldkorn® broodmixen.

 

 

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven