Waldkorn bak je natuurlijk zelf!Bestelknop naar Waldkorn mixen

Simpel om te doen, lekker en gezond, het lukt altijd!

Met Waldkorn maakt u een bijzonder lekker en smakelijk brood. Er zijn verschillende varianten zoals Waldkorn classic, donker Volkoren, maiscorn, vital, desem, enzvoort.

Al deze broodmixen worden bij ons in de molen gemengd en bereid waarbij de originele pre-mixen de basis zijn van ieder mengsel.

Alle Waldkorn broodmixen zoals de Classic zijn dan ook bak-klaar. Er hoeft alleen nog water (voor de hoeveelheid, zie het etiket op de verpakking en 6 gram droge gist toegevoegd te worden (met uitzonder van de desem) en eventueel een klontje boter of een scheutje zonnebloem- of olijfolie.

U kunt deze broodmixen in de broodbakmachine bereiden en in de oven. Op het etiket staat vermeld hoeveel water erbij moet en hoeveel gist. Er zit in nagenoeg alle mixen al zout, dus dat hoeft niet meer te worden toegevoegd.

Het kneden is erg belangrijk. Als u met de hand kneedt, dan bent u ongeveer een kwartiertje bezig. Op Youtube zijn diverse filmpjes te zien hoe u het beste het deeg kunt kneden, zoals hier van Meesterbakker Robert: https://www.youtube.com/watch?v=4pmtw-OOyEk

Brood wordt in de regel afgebakken op 220 graden hetelucht voorverwarmd en dan gedurende circa 30 minuten.

Waldkorn neemt de tijd voor smaak

Voor liefhebbers van authentieke broden en vakmanschap geeft Waldkornbroodmix een unieke smaakbeleving. Met jarenlange ervaring en behoud van traditie, worden voor iedere broodsoort een speciale melange van heerlijke granen en zaden geselecteerd. Alle ingrediënten hebben volop de tijd gekregen om te groeien en te rijpen. Waldkornbroodmixen van de Aeolus molen, passie en aandacht voor elk detail.

Waldkorn Classic

 

Winkelwagen
Scroll naar boven